Mosaic – Sverige och Sydafrika

Lyft en hjälpande hand

Vi är en ideell organisation och arbetar för att hjälpa barn i Sydafrika En tredjedel av alla barn under 15 är föräldralösa. Mosaic Sverige driver fritidshem på fyra orter i Sydafrika. Mosaic Sydafrika stödjer och skapar hem till föräldralösa barn genom stöd och utbildning av fosterföräldrar.

Om Mosaic

Mosaic är modell som bygger på att vi anser att alla har rätt till en trygg uppväxt och en bra utbildning. En utbildning är en förutsättning för att skapa dig en bättre framtid. I Sydafrika är detta en sanning. Mosaic bygger på en modell där vi stödjer och stöttar fosterföräldrarna i deras strävan i att skapa ett tryggt hem. På våra communitycenter bedriver vi fritidshemsverksamt för en meningsfull fritid och hjälp med skolarbete.

Linda och Niclas Bjälkenborn startade Mosaic Sverige 2016. Redan 2008 engagerade de sig i Mosaic Southafrica. Vi bor i Växjö med fyra barn och brinner för att ge barnen i Sydafrika en bättre framtid.

Ditt bidrag kan göra stor skillnad. För 100 kronor i månaden kan vi ge fritidshemsplats till ett barn. Varje skoldag får barnet/ungdomen ett lunchmål när de kommer, läxhjälp, matematik- och undervisning i engelska, aktiviteter för att utveckla sig, utflykter och ett mål mat innan de går hem. Det innebär att för 5 kronor om dagen så kan du hjälpa oss att göra stor skillnad för ett barn i Sydafrika.